persoonlijk

Alcohol in het verkeer || mening

De laatste tijd zie ik veel artikelen online komen van ongelukken die worden veroorzaakt door alcohol. Een paar dagen geleden kwam er weer zon artikel online en ik wou graag even mijn mening erover kwijt omdat het steeds vaker en meer gebeurd.

Ik snap best dat als je je rijbewijs net hebt gehaald en je drinkt wel vaker een paar zonder dat je het merkt, je denkt wanneer het slecht weer is, ‘ goh ik pak de auto gewoon ik neem maar een paar en merk niks dus ben ik niet dronken’. Ik snap best dat je dat denkt of dat je vrienden je opjutten van goh 2 biertjes kunnen geen kwaad. Maar vergeet niet dat jij het zelf misschien niet merkt maar het eigenlijk wel zo is.. Alles gaat wat soepeler en wat slomer iets meer gas en remmen gaat wat minder en alles om je heen neem je ook niet helemaal meer 100% op. 


Straks rij je nog een kind dood! En ja dan kun je reageren met kinderen horen ’s avonds laat niet op straat, maar iedereen is een kind van iemand. Jong of oud het is en blijft een persoon.. Ik denk niet dat jij jezelf ooit kunt vergeven. 

Ik vind het erg dom als mensen met alcohol op rijden en wil iedereen ook waarschuwen om het niet te doen. Maar weet je wat ik nog laffer vind? Mensen mee nemen in je auto terwijl je hebt gedronken. Wees verstandig en zeg gewoon nee ik heb gedronken. Ook heb je nog mensen die anderen meenemen en zeggen ik heb maar 1 gehad en ondertussen een stuk of 5 naar binnen hebben gewerkt..

Ik hoop dat mensen na zullen denken voordat ze in de auto stappen met drank op en gewoon een taxi bestellen of op de fiets gaan. Maar er zullen altijd sommige tussen blijven die het vertikken en het gewoon doen. 

-Angela 

2 gedachten over “Alcohol in het verkeer || mening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *